Authentication

Ekspert-Guide: Hvordan sjekke om en Louis Vuitton-veske er ekte

Det er litt sjarm å eie en Louis Vuitton -veske. Det er innbegrepet av luksus, et symbol på status og tidløs mote.


Imidlertid kan den betydelige mengden forfalskede poser som selges gjøre dette drømmedyret hvis du ikke sjekker vesken din grundig før du kjøper.


Denne guiden om “Hvordan sjekke om en Louis Vuitton -veske er ekte“Er din praktiske guide som viser deg nøyaktig hvordan du kan sørge for at vesken din er ekte.

Det viktigste å bringe fra denne guiden:

Guide til autentisering av Louis Vuitton

Tips for sikre shopping av designervesker

Tips og triks fra bransjeeksperter

Betydelige autentiseringsfaktorer

Flere viktige faktorer må tas i betraktning når du bestemmer ektheten til en Louis Vuitton -veske. Disse faktorene er som brikker i et puslespill som, når de er satt sammen, trekker et bilde av ektheten. De inkluderer:


 • Monogrammet
 • Søm
 • Materiale
 • Maskinvare
 • Stemplet datakodeHver og en er et vitnesbyrd om det Forsiktig Håndverk, som Louis Vuitton er kjent, spesielt i deres Louis Vuitton -vesker.


Imidlertid kan smidde vesker se ut som de virkelige. Derfor er det nødvendig med en detaljert forståelse av disse faktorene. 


For eksempel LV Monogram Canvas og Damier-kanvaserte karakteristiske stiler som Louis Vuitton har perfeksjonert gjennom årene. Konsistensen av disse mønstrene er derfor en kritisk faktor i autentisering.

En vintage bag i Louis Vuitton
@collectorscage

Ensartethet i monogram og mønster

Monogram og Mønsterkonsistens Fungerer som unike og presise identifikatorer, nesten som fingeravtrykk på en Louis Vuitton -veske. 


Trykket fra en ekte Louis Vuitton Paris -veske skal være et symmetrisk speilbilde som strekker seg over overflaten. Mønsteret Må være lik og ikke skrå eller uregelmessig. Ethvert avvik fra dette kan føre til bekymring.
 
Det er i detaljene at forskjellen ligger. For eksempel er Damier -skaden tilgjengelig i Damier Ebene, Damier Azur og andre farger som grafitt. Hver av disse har sine egne forskjeller.


Et skarpt øye kan skille mellom ekte og falske Louis Vuitton -poser ved å undersøke presisjon og konsistens av disse mønstrene.

Nærbilde sammenligning av Louis Vuitton monogram
Bilde fra Collectorscage

Sykvalitet og presisjon

Autentisitet gjenspeiles også i sømmen av en Louis Vuitton -veske. Ekte Louis Vuitton -vesker har Stort sett håndsatt, litt vinklede masker, som indikerer at det ikke er maskinproduksjon.


Motsatt kan ujevne eller maskinlignende masker indikere at dette er et forfalsket produkt. Vær imidlertid oppmerksom på at noen modeller har det delvis maskin -stingsting.


For ytterligere å demonstrere merkevarens kvalitetsbevissthet bruker autentiske Louis Vuitton -vesker Hvit lintråd, som deretter er Farget gul og forsterket med bivoks, for sømmen.


Dette skaper en distinkt sennepsegul sying som gir holdbarhet og væravvisende egenskaper. Faked Bags -bruker På den annen side, ofte lysere, Syntetisk Gule eller oransje tråder, som er en klar indikator på å være falsk.

Sammenligning av Louis Vuitton ekte falsk søm

Materiale og tekstur

Falske produsenter bruker vanligvis Materialer av lavere kvalitetSammenlignet med den høye kvaliteten på de virkelige modellene, føles langt mindre luksuriøs.


For eksempel er Neverfull Tote fra LV laget av mykt og luksuriøst kuhud, som bærer merkets logo. En enkel måte å sortere ut mange replika -vesker på er å Testing hvis læret som brukes er ekte. Skinn kan testes på mange måter - f.eks. Ha ekte skinn en klar lukt og kan absorbere vann, som de fleste falske lærtyper ikke kan.


Det berømte Vernis -læret som brukes av Louis Vuitton er et annet unikt materiale. Denne typen poser er belagt med et blankt patentlag.


Her ser vi vanligvis at kopiene har en tendens til å være veldig forskjellige i måten solen gjenspeiles i den blanke overflaten. Vernis Leather skal ikke være for skinnende, og etter det jeg har sett ved å sjekke hundrevis av modeller, skal materialet stort sett Bli mer gul med tiden.


Så hvis du har å gjøre med en vintagemodell, må du være forsiktig hvis det ikke er gulning i materialet i det hele tatt.

Sammenligning av falsk og ekte LV -veske

Maskinvare og detaljer

Maskinvaredetaljene til en Louis Vuitton -veske kan sammenlignes med smykkene. De bidrar ikke bare til skjønnheten i posen, men signaliserer også dens ekthet og verdi.


Ekte Louis Vuitton -maskinvare er laget av metall av høy kvalitet og har klare graveringer. Mislykkede poser kan derimot ha billig eller unøyaktig maskinvare, noe som kan svekke deres kvalitet og levetid.


Louis Vuitton-Hardware består hovedsakelig av raffinert messing og er ofte belagt med edle metaller for å oppnå et luksuriøst utseende. Gullfarget plettering brukes til å skape en eksklusiv estetikk som viser merkets dedikasjon til kvalitet.


Ved å undersøke varene som kobler til produktene, for eksempel D-ring på håndtak og glidelås, kan du skille ekte Louis Vuitton-Hardware fra Forged.


Vi ser ofte at årgangsmodellene oksider med tid, så hvis du ser en grønn farge rundt noen av knappene, er det helt normalt.


Vi ser ofte at glidelåser falmer og hengelåsene er mørkere, noe som skyldes mange års patina og slitasje fra bruk.


På vintagemodeller skal man nesten være mer forsiktig med å stole på ektheten, Hvis det ikke er slitasje på Vanligvis brukt maskinvare som det ovennevnte.

Falske og ekte Louis Vuitton -maskinvare glidelås

Datakoder og produksjonsinformasjon

Datakoden til en Louis Vuitton -veske tjener samme formål som et fødselsattest. Den gir viktig informasjon om produksjonsstedet og datoen og spiller en avgjørende rolle i å bekrefte ektheten av posen.


En hyppig vits vi ser på forum er at folk synes at datingskoder er unike eller fungerer som et slags serienumre, men det er ikke sant.


Datakodene gir kunden kunnskap om Tid og sted der posen ble laget, og selvfølgelig er flere poser laget i samme periode på samme fabrikk.


Datakoden til en autentisk Louis Vuitton-veske må inneholde to bokstaver etterfulgt av et 4-sifret nummer. Brevene representerer fabrikken der posen ble laget og tallene indikerer produksjonsuke og år.


En ekte Louis Vuitton -veske uten datakode eller med feil kan være et klart tegn på svindel.


Man bør også sammenligne året på datakoden, med patinaen til posen og vurdere om standens tilstand er realistisk i forhold til hvor gammel den er.


Vær oppmerksom på at i mars 2021 begynte LV å bruke chips i stedet for stemplede koder, som mange falske poser produsenter ikke bruker ennå.


For å sjekke brikken, installerer du en NFC Reader -app på telefonen din som støtter NFC -lesing og holder telefonen over brikken.


Plasseringen av brikken varierer fra modell til modell, så vi foreslår at du undersøker den på nettet for å finne det nøyaktige stedet der brikken skal være på modellen din.

Falske vs ekte Louis Vuitton datakode

Lese datakoder

Å påpeke datakodene på en Louis Vuitton -veske kan føles som å dekryptere en hemmelig kode. Men det er viktig å forstå denne koden for å autentisere vesken. 


Louis Vuitton har brukt forskjellige typer datakoder gjennom årene, som vanligvis består av bokstaver og tall. Brevene indikerer produksjonslandet mens tallene indikerer produksjonsåret og måneden.


Datatempelet til en Louis Vuitton -veske kan gi verdifull informasjon om dens Dato for produksjon og sted.


Slik leser du datatempelet i det mest brukte datakodeformatet (dette er formatet som ble brukt i 2007 og frem til tidspunktet for å skrive denne guiden: 


 • Den første karakteren representerer produksjonsuken i året.
 • Den tredje karakteren representerer også produksjonsuken i året.
 • Den andre karakteren representerer produksjonsåret.
 • Den fjerde karakteren representerer også produksjonsåret.

Ved å forstå hvordan du kan lese de forskjellige kodene, kan du finne ut nøyaktig hvor og når vesken din er produsert, noe som ytterligere bekrefter dens ekthet.

Louis Vuitton datakode dekod

Merk: Så vidt vi vet, har Louis Vuitton brukt minst 4 forskjellige datakodeformater.


 • Før 1982: Ingen datakoder brukt av Louis Vuitton.
 • 1982 - Midt -1980 -tallet: Introduksjon av 3-4 sifferkoder. De to første sifrene indikerer året og de neste 1-2 sifrene indikerer måneden.
 • Midt på 1980 -tallet: Lagt til brev for fabrikkplassering. Året er de to første sifrene, måneden er de siste 1-2 sifrene, etterfulgt av landskoden.
 • 1990 - 2006: Formatet har endret seg; Landskoden står nå i begynnelsen. Det første og tredje tall indikerer måneden, og den andre og fjerde indikerer året.
 • 2007 - I dag: Datakodesystemet byttet til et ukebasert system. Etter brevene indikerer det første og tredje tall uken og det andre og fjerde året.

Louis Vuitton datakode avkode nye modeller

Plassering av datakoder

Det er ikke bare viktig å avkode, men også å finne datakodene i en Louis Vuitton -veske. Louis Vuittons datakoder kan av og til finnes direkte stemplet nær toppkanten av posen eller sying av en indre lomme;


Imidlertid kan den nøyaktige plasseringen variere avhengig av den spesifikke stilen på posen.

For eksempel er datakodene på Louis Vuitton raske poser enten på foret eller på en skinnlapp i den indre lommen på posen.


I våre år med autentisering av 1000 -talls designervesker, har vi ofte brukt lang tid på å finne datakodene på modeller som vi kontrollerer for første gang;


Det er fordi datakoden på årgangsmodellene kan være godt skjult og falmet, noe som gjør det vanskelig å se med det første.

Hvis du ikke kan se datakoden i utgangspunktet, må du sørge for at du skal sørge for at du har sjekket hvor som helst.


Et raskt tips vi bruker på CollectorsCage er å Google navnet på stilen etterfulgt av "Datakode" på Google Images, for å finne bilder av hvor andre mennesker finner datakoden og for å gi deg et hint om hva du skal gjøre for å se etter. Et eksempel på et søk kan være "LV Rask bak datakode".


Hvis du er sikker på at det ikke er noen datakode og posen ikke er fra før 1982, eller er så ny at den har en brikke i stedet, kan du gjøre med en falsk pose.

Louis Vuitton trykt og stemplet datakode

Undersøkelse av logo og stempling

Et annet viktig skritt for å etablere en sekks ekthet er å undersøke logoen og stemplingen. Font, størrelse og plassering av logoen og stempelet kan gi viktige indikasjoner på ektheten til posen.


Fonten må være tynn og skarp, "L" må ha en kort base, "O’ene" må være stor og rund, og de to "T -er" må berøre hverandre eller være veldig nær hverandre.


Et synlig gap mellom 'L' og 'O', og ® -symbolet som ikke er symmetrisk og nøyaktig mellom V og U i 'Vuitton' er også et tegn på at posen kan være falsk.

Vintage Louis Vuitton håndveske

Font og størrelse

Autentisiteten bekreftes ytterligere av den spesifikke skriften og størrelsen som brukes i Louis Vuitton -vesker. Fonten som er spesielt brukt i ekte Louis Vuitton -vesker er en blanding av Futura og Austin -romanen. Ethvert avvik fra denne skriften kan være et rødt flagg.


Jeg har en kort base, O -ene er store og runde (ikke ovale!), Og de to T -ene er veldig nær hverandre.


Dette er de typiske funksjonene i skriften på en autentisk Louis Vuitton -veske. Ethvert avvik i disse egenskapene kan indikere at posen er smidd.

Louis Vuitton Font Fake vs ekte sammenligning

Stempelposisjon

Autentisiteten sees også på stedet for frimerkene på en Louis Vuitton -veske. LV -logo -frimerkene på autentiske LV -vesker er konsekvent plassert på alle poser og tilbehør, og stemplene er skarpe og pent justert med God avstand mellom bokstavene, så de er enkle å lese.


Men feil plasserte eller skjeve frimerker, spesielt hvis de kombineres med løse tråder, ujevne masker eller asymmetriske frimerker rundt etiketten kan være et tegn på en falsk Louis Vuitton -veske.


Ved å undersøke stempelets plassering nøye, kan du unngå å bli lurt av falske poser.

Louis Vuitton Baggy Denim Bag
Bilde fra Collectorscage

Inspeksjon av håndtak og REM

En avgjørende detalj i en sekks autentisitet finner du ved å undersøke håndtakene og stroppene;


Håndtakene på ekte LV -vesker har opprinnelig en veldig blek, beige farge. Over tid får de Patina, en naturlig mørkning av læret på grunn av regelmessig bruk, eksponering for sollys og de naturlige oljene fra hendene.


I delen ovenfor lærte vi deg hvordan du kan identifisere datakoden og avkode hvilket år posen er fra. Her må du sammenligne patinaen på håndtak og stropper, og vurdere om Stativet er realistisk I forhold til veskenes alder.


I tillegg er maskene på håndtaket og stroppene i en autentisk Louis Vuitton -veske presise og holdbare, uten løse tråder eller slurvete håndverk;


Tvert imot, smidde poser har ofte ujevn søm og løse tråder, som er klare tegn på svindel.

Louis Vuitton Real vs Fake Handle Comparison

Materiale og patina

En Louis Vuitton-Tasks reise er dokumentert, som i en slags dagbok, i materialet som brukes til håndtak og stropper, og patinaen de utvikler over tid;


Ekte Louis Vuitton-vesker er laget av koshud, som er preget av en klar, veldefinert fargevindu.


Dette læret blir naturlig mørkere over tid og utvikler en patina som fungerer som bevis på dens ekthet. Det tar vanligvis omtrent et år med konstant behov for en ekte LV -veske å utvikle denne særegne patinaen;


Mislykkede poser kan derimot bruke syntetiske materialer som, til tross for at de ser ut som strukturen til kuhud, ikke utvikler en patina på samme måte.


Mislykkede versjoner bruker ofte ikke ekte skinn, noe som gjør det mindre utsatt for flekker fra regndråper. Så du bør forvente at autentiske vintage -vesker vil ha noen små vannflekker eller i det minste en lysebrun farge på skinndelene.

Sammenligning av patina på ekte vs falske Louis Vuitton -veske

Søm og kant

Autentisiteten til en Louis Vuitton -veske bekreftes ytterligere av søm og kant av håndtaket og stroppene;


Ekte Louis Vuitton -vesker har presise masker og kanter, og skiller dem fra forfalskede poser som kan ha slurvete eller feil søm og kanter.


Sømmen må være håndsevd med en liten vinkel på hver søm, og de må være av høy kvalitet, glatt og feilfri, med ensartede og presise masker i sekken;


Kanten av en ekte Louis Vuitton -veske er laget av lær av høy kvalitet som kompletterer den generelle designen.

Louis Vuitton Keepall reisepose

Fôr og interiørdetaljer

Kritisk innsikt i en sekks autentisitet kan også fås fra dens foring og interiørdetaljer. Ekte Louis Vuitton -vesker bruker vanligvis brune bomullstekstiler;


Kvaliteten på interiøret er luksuriøs, og ofte prioriterer ikke de falske produsentene materialer av høy kvalitet på interiørfôret.


I tillegg til foringsmaterialet, er fargen på slimhinnen også en avgjørende indikator på ektheten. For eksempel har autentiske Louis Vuitton Damier Ebene -vesker en rød for, mens falske kopier noen ganger bruker andre farger;


Interiørforene i autentiske LV -vesker kan ha mange farger, så finn ut hvilken fôrfarge som skal være i din spesifikke modell.

Forets materiale og farge

Det unike og presise fôrmaterialet og fargen som brukes i Louis Vuitton -vesker kan komme i mange stiler, avhengig av hvilken modell du har;


Vi foreslår at du ser på historiske bilder på nettet for å se hvilken farge fôret ditt skal ha og vurdere om det samsvarer med den samme skyggen som din.

Louis Vuitton fôr ekte vs falsk sammenligning

Lommer og mellomrom

Lommer og rom i en Louis Vuitton -veske er hver designet for formålet;


Standard utformingen av lommer og rom i autentiske Louis Vuitton -vesker kan variere avhengig av den stilen og samlingen;


De har ofte flere rom, for eksempel glidelåslommer, lommer og innvendige lommer, for å lette organisering og lagring.


Imidlertid kan smidde poser utvise ujevne mønstre og inkonsekvent søm i lommer og rom;


Ved å undersøke lommer og mellomrom nøye, kan du unngå å bli villedet av de falske posene.

Collectorscage vegg av designervesker

Tips for sikker shopping

Å handle i offisielle Louis Vuitton -butikker eller hos pålitelige forhandlere er avgjørende for å sørge for at du kjøper en autentisk Louis Vuitton -veske;


Louis Vuitton tilbyr ikke salg eller rabatter på posene hans, så hvis du møter en ny LV -pose som selges til en redusert pris, er det sannsynligvis et forfalsket produkt.

Anerkjente forhandlere

Garantien for å kjøpe en autentisk pose kommer ved å handle hos autoriserte Louis Vuitton -forhandlere eller pålitelige forhandlere;


Videre er det viktig å undersøke og sammenligne anmeldelser av forhandleren du handler med for å sikre at selgeren har en god historie med å selge bare autentiske vesker.


Hos CollectorsCage tilbyr vi alltid livstidsgaranti om ektheten til alle produktene vi selger.

Et trick for bransje-Insider for å få Louis Vuitton til å sjekke vesken din

Dessverre tilbyr Louis Vuitton vanligvis ikke å sjekke brukte poser for autentisitet, men det er et lite triks som noen bruker for å sikre ektheten av posene sine;


Louis Vuitton har en god reparasjonstjeneste, men de reparerer bare autentiske vesker.


Basert på denne kunnskapen har noen mennesker sendt inn sekkene sine for en mindre reparasjon, for eksempel å erstatte glidelås eller knapp, bare for å se om reparasjonssenteret vil godta eller avvise varene sine.


Avhengig av resultatet, vil de vite om posen er godkjent av LV selv. 

Louis Vuitton Pochhette Handbag

Forskning og prissammenligning

Du kan unngå å kjøpe kopivarer ved å undersøke og sammenligne priser grundig før du kjøper en Louis Vuitton -veske.


Viktige faktorer å ta hensyn til når du sammenligner priser inkluderer:

 • Boden på posen
 • Modellen
 • Populariteten til modellen
 • Kreve
 • Sjeldenhet

Ved å forstå disse faktorene, kan du sørge for at du får en fornuftig pris for en ekte Louis Vuitton -veske. Hvis tilbudet er for godt til å være sant, må du være ekstra forsiktig med å kjøpe en pose.

Louis Vuitton reiseposer

Sammendrag

Vi har gått gjennom den kompliserte verdenen av Louis Vuitton -godkjenning og lært å utforske alle detaljene i monogrammønstre til datakoder, sy kvalitet, foringmateriale og til og med patinaen på håndtakene.


Kunnskapen vi har delt er ditt mest potente verktøy mot forfalskede Louis Vuitton -vesker;


Så neste gang du kjøper en Louis Vuitton -veske, husk at det ikke bare handler om å eie et luksusprodukt, men et kunstverk, et vitnesbyrd om det nøye håndverk og tidløs design tilgjengelig fra Louis Vuitton.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg sjekke LV -posene etter serienummer?

Nei, Louis Vuitton -vesker har ikke serienumre; I stedet har de "datingkoder" stemplet på interiørmerker eller direkte på interiørfôret. Derfor kan du ikke sjekke en LV -pose fra serienummeret. Vi foreslår imidlertid at du sjekker datakoden i prosessen med å autentisere vesken.

Hva om min Louis Vuitton ikke har noen datakode?

Hvis Louis Vuitton ikke har noen datakode, ikke få panikk. Fraværet av en datakode betyr ikke nødvendigvis at posen ikke er autentisk, ettersom nye LV -produkter nå har mikrobrikker i stedet for datakoder. Men alle poser mellom 1982 og 2021 bør ha en stemplet datakode et sted.

Hvordan ser en Louis Vuitton -datokode ut?

Datakoden kan preges i materialet, sydd på med en liten skinnlapp eller sydd i posen med en brikke.

Er alle Louis Vuitton -vesker røde inni?

Louis Vuitton-vesker bruker forskjellige foringer, inkludert rødt eller honningfarget lerret, brun bomull og rød mikrofiber, avhengig av samling og stil. Det er viktig å undersøke spesifikke poser, da det er unntak fra disse generelle linjene.

Kommer Louis Vuitton -vesker i salg?

Nye Louis Vuitton -vesker kommer ikke i salg. Hvis du ser en ny Louis Vuitton -veske som tilbys til en redusert pris, er det sannsynligvis en forfalskning. Men brukte forhandlere kan selvfølgelig holde salget - mens de fortsatt selger ekte Louis Vuitton -vesker.

Matilde Stadager Luxury bag expert and writer

Meet the Author


Matilde Stadager - Luxury Bag Expert & Writer 


Matilde Stadager is an expert in the world of high-end and fashion bags. With a great sense of the current trends, she has been a shopping advisor for clients of Collectors Cage for years. Her many years of experience includes doing authentication of products & sourcing designer bags. Matilde knows a lot about the history of the different fashion houses, and bag models. In her writings she shares all her experience with the readers.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir godkjent før de blir vist